Autisme en eenzaamheid

30 januari 2020

Op donderdag 30 januari a.s. is er weer een Autismecafé, deze keer staat het thema: Autisme en eenzaamheid centraal.

Gespreksleider Hanneke Kappen bespreekt met twee gasten het soms wat beladen onderwerp eenzaamheid. Max Kloen, spreekt als jonge ervaringsdeskundige over dit onderwerp. Ook spreekt Hanneke met Jan Stegeman, vader van een dochter met autisme, die vertelt wat eenzaamheid doet met zijn dochter. Jan heeft er goede ideeën over.

Mensen met autisme lijken zich vaker eenzamer en sociaal geïsoleerd te voelen.  Dit heeft soms te maken met een klein sociaal netwerk en de moeite die het kost om vrienden te maken en te behouden. Anderzijds komt het ook voor dat er wel een sociaal netwerk is maar dat men zich desondanks eenzaam voelt omdat er weinig verbinding wordt ervaren in dat netwerk. Je voelt je niet echt begrepen, gezien of gehoord. Dan kost het vaak ook nog eens veel energie om sociaal in contact te zijn, resultaat hiervan is dat mensen met autisme zich vaker eenzaam voelen.

‘Eenzaamheid delen is eenzaamheid doorbreken’…

Bent u benieuwd naar dit thema, bent u op zoek naar ervaringen, tips of loopt u tegen vragen aan? Bezoek dan op donderdag 30 januari a.s. het Autismecafé Assen.

U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur (aanvang 20.00 uur) in MFA Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a te Assen. De toegang en koffie/thee zijn gratis.

Dit Autismecafé wordt mede mogelijk gemaakt door Stila, Stimuleringsfonds Leefbaarheid Assen.

Graag tot ziens!

Werkgroep Autismecafé Assen